fredag den 10. juni 2011

dag 10.


En madvare du kunne leve af? 

Den er pretty easy: kage! Og så smoothies, så jeg ikke bliver helt så fed :-)

I kan lige få kagens historie med på vejen: 

"Mennesket har spist kage i tusindvis af år. De færreste nulevende vil dog nok ikke betegne de første kager som egentlig kager. I stedet var de nok mere brød, der var sødet med honning, nødder og tørret frugt. Det var ægypterne, der var først med kagerne, da det krævede avanceret bageteknik, som kun de højt udviklede ægyptere var i besiddelse af. Siden tog romerne teknikkerne med sig, da de omkring år 0 herskede omkring Nilen. Herfra spredte kageproduktionen sig til resten af Europa og verden. 

I den tidlige middelalder bagte man ofte frugtkager, honningkager og gingerbread, da de havde lang holdbarhed på grund ad et højt sukkerindhold. 

Den moderne "kage! blev, ifølge historikerne, først introduceret i midten af det 17. århundrede. På den tid var bageteknikkerne og ovne så avancerede, at man kunne bage kager i forme. Kagerne var bagt med almindeligt mel og gær, men de blev pyntet med glasur og med indholdet at tørret frugt adskilte den sig stadig lidt fra brødet- 

I miden af det 19. århundrede begyndte man at lave kager med ekstra fint mel og brugte bagepulver i stedet for gær. Det gav de lette, søde kager, som vi kender i dag. Siden da er der blevet arbejdet med variationer af fyld, smage og dekorationer. Kager i dag kan være alt fra en snitte til avancerede små smagsoplevelser med creme, frugt og lignende."

4 kommentarer:

Thea sagde ...

Fin blog du har, er blevet fast læser!
Du kan besøge min blog på www.daysofblogging365.blogspot.com (:

Kamilla sagde ...

eeeeeelsker kage :D
fedt med de 30 dage ting (:


thewallsaroundus.blogspot.com

marie jedig sagde ...

Hejsa! Mega hyggeligt at du linker til mig, ville lige informere om, at jeg har fået ny url-adresse: WWW.VILDEKANINER.DK
kys herfra

Anonym sagde ...

lækker chokoladekage mums, gerne send mig opskriften.. camillaschellej@hotmail.com